Interiors

Ontolo Clubhouse

Pak Shek Kok, Hong Kong  |  2020


Ontolo is the new flagship residential development by Great Eagle Holding Situated in Pak Shek Kok the development takes advantage of it’s prime waterfront location with spectacular views to Tolo Harbour.

The development comprises of 8 blocks with 68,000 sqm of residential floor area and a clubhouse of 3 000 sm ARK was commissioned to create all interior experience design for all internal areas of the development.

The development is designed with a large greens space in the center giving rise to the concept of “Living in a Park” The design aims to create homey lifestyle that is grounded in the surrounded scenery with inspiration from nature and the sea to create a modern lifestyle of understated luxury.

Arrival Experience
The clubhouse lobby is created as a series of tree like expressions and fluid lines that continue from the columns to the ceiling to give the space a strong presence as an arrival space. The counter is designed as a floating piece of stunning marble that provide a focal point The lobby is the starting point that leads visitors to other spaces and functions in the clubhouse.

Grand Stairs
The grand staircase celebrate movement from the main floor to the activety spaces and functions below. The stairs is designed to flow seamlessly from the lobby all the way to the bottom. A contemporary chandelier follows the flow of the stairs to the bottom.

Alison Pickett, the art consultant, worked closely with ARK to curate unique art pieces from various artists that articulates the theme of the development so that the art and culture became part of overall lifestyle experience.

Public Space
Although the various functions of the clubhouse are linked by often long corridors, our design these circulations with a variety of unique experiences. Sometimes, the walls would undulate sculpturally to create a frozen movement Sometimes, the spaces would breakout into gallery spaces, open co-work spaces, individual workspaces or intimate lounge spaces. There is never a boring moment.

Banquet Room
This is the formal banquet/party room within the clubhouse
while the other being the casual party room. The rooms are planned with a lounge cum pre function space with a dining room with a glass show kitchen in between. The pre function space leading to the dining space passes through a feature wall with a series of candle like niches. This formal space uses darker tones of walnut, bronze with a touch of turquoise that is reminiscent of the colour of the sea. The kitchen offers an opportunity for the guest or celebrity chefs to display their culinary skills amongst friends.